Zalm met miso
Bereidingswijze:
-
We nemen een steelpannetje voor het maken van de miso lak. Neem de miso, sake, suiker en sojasaus. Weeg de ingrediënten nauwkeurig af en doe het bij elkaar in de steelpan. Zet op middelmatig vuur en laat dit rustig inkoken tot en stroperige massa.
-
Schil 2 aardappels en snijd deze in kleine blokjes (brunoise). Zet een pan water op en breng aan de kook met wat zout. Voeg hier de stukjes aardappel aan toe en kook tot ze net gaar zijn. Giet de aardappel af en laat opkoelen in een bakje. Als deze koud is voegen we hier wat creme fraîche, een fijngesneden rood pepertje, een eetlepel mayo en wat peper en zout aan toe.
-
Bak de asperge tips gaar in een koekenpannetje met wat olie, peper en zout.
-
Maak kleine snedes in de zalm huid, zo kan die de hitte goed kwijt en zal die mooi geleidelijk bakken. Maak een koekenpan goed heet en leg de kant van de ingesneden huid als eerste in de pan. Kijk goed naar de zijkant, hier zie je de garing van de vis. Bak de huig mooi krokant. De garing kan je zelf bepalen. Zelf houd ik ervan als de zalm nog wat glazig is. Draai de zalm om en bak ook even de andere kant mee. Breng op smaak met wat peper en zout en smeer een laagje misolak over de huidkant van de zalm. Maak het gerecht af met de gebakken asperge, aardappelsalade, krokante uitjes en gesneden bosui.
Eet smakelijk!