Tonijn sashimi
- 120 gram tonijn
Snijd met een vlijmscherp mes mooie dunne plakjes van de tonijn.
Peterselie olie
- 1 L neutrale olie
- 2 bossen peterselie (niet die kleine bakjes uit de supermarkt maar haal ze op de markt of bij de Aziatische winkel zodat je echt die royale bossen hebt.
Draai de peterselie fijn een blender met de olie. Laat gerust 15 minuten draaien. De olie wordt dan warm. Dit komt ten goede van de smaak en kleur.
Ponzu peterselie vinaigrette
- 100 gram peterselie olie
- 50 gram ponzu
Meng de olie en ponzu en doe in een spuitflesje. Goed schudden voor gebruik, dan mengt alles goed door elkaar.
Als je geen spuitflesje hebt, gebruik je een bakje en mix je het geheel goed voor je het gebruikt. Je dresseert dan met een lepel.
Zoetzure venkel
- 100 gram water
- 100 gram zijn
- 50 gram suiker
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 laurier
Breng het geheel aan de kook. Los de suiker op.
Laat een half uurtje trekken zodat alle smaken vrijkomen van de specerijen.
Zeef het zoetzuur mengsel.
Snijd de venkel fijn.
Meng de venkel met de zoetzuur marinade en geef het een half uurtje de tijd om in te trekken. De venkel zal zachter worden omdat je hem door de zuurtegraad licht gaard.
Opmaak
Leg de zoetzure venkel midden in het bord. Leg hier de sashimi van tonijn op. Wees hier zelf creatief mee.
Omdat ik merkte dat de crème van aubergine goed paste bij de tonijn heb die hier ook bij gedaan. Dat kan gerust. Ik zette dus diverse dotjes van deze crème over de tonijn.
Dresseer lekker wat van de peterselie vinaigrette over het gerecht heen.
Strooi er wat sesamzaadjes overheen. Dit zorgt voor een kleine bite in dit gerecht.
Gebruik de zeste van 1 limoen voor twee gerechten voor lekkere frisse toutch.
Werk af met cressen en\of micro groente.