Pasta Vongole

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo vongole, gewassen en gesorteerd
  • 350 gram spaghetti
  • Goede scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 handje peterselie, steeltjes eraf en fijngehakt. De blaadjes ook fijngehakt, maar apart houden
  • 150ml witte wijn
  • Sap 1/2 citroen
  • Verse peper en zout

Bereidingswijze:

  • Was de schelpen en haal de slechte eruit.
  • Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet je de schelpen weggooien.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen al dente.
  • Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook het sjalotje en de steeltjes bieslook. Wanneer je de spaghetti vongole pittiger wilt kun je rode peper toevoegen.
  • Doe de vongole erbij en roer om. Nu kun je de witte wijn toevoegen. Kook de schelpen voor ongeveer 3 minuten of totdat alle schelpen open zijn.
  • Voeg de spaghetti en peterselie toe. Schenk de citroensap erbij.
Eet smakelijk!

Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw vongole dan HIER

Recept van: Just One Chef


Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment