Pasta Vongole

Bereidingswijze:

  • Was de schelpen en haal de slechte eruit.
  • Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet je de schelpen weggooien.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen al dente.
  • Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook het sjalotje en de steeltjes bieslook. Wanneer je de spaghetti vongole pittiger wilt kun je rode peper toevoegen.
  • Doe de vongole erbij en roer om. Nu kun je de witte wijn toevoegen. Kook de schelpen voor ongeveer 3 minuten of totdat alle schelpen open zijn.
  • Voeg de spaghetti en peterselie toe. Schenk de citroensap erbij.
Eet smakelijk!

 


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo vongole, gewassen en gesorteerd
  • 350 gram spaghetti
  • Goede scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 handje peterselie, steeltjes eraf en fijngehakt. De blaadjes ook fijngehakt, maar apart houden
  • 150ml witte wijn
  • Sap 1/2 citroen
  • Verse peper en zout

Wil jij dit gerecht thuis proberen?

Bestel jouw vongole dan HIER

Recept van: Just One Chef

Bekijk assortiment

Chef Danny Jansen

Danny vertelt je alles over het ruime assortiment van The FishLovers en de verschillende mogelijkheden van bereiden.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!