Tonijnsteak met groene asperges
Hoofdgerecht voor 2 personen
π³ Bereidingswijze
1. Asperges voorbereiden
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges.
Kook of blancheer ze 3 minuten in ruim kokend water met zout.
Giet af en spoel kort koud zodat ze mooi frisgroen blijven.
2. Amandelen roosteren
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan tot goudbruin. Zet apart.
3. Tonijn bakken
Dep de tonijnsteaks goed droog met keukenpapier.
Bestrooi beide kanten royaal met zeezout en grofgemalen zwarte peper.
Verhit de olijfolie en boter in een hete grillpan of koekenpan.
Bak de tonijn 1Β½ Γ 2 minuten per kant voor een mooie medium rare garing.
Haal uit de pan en laat kort rusten.
4. Asperges bakken
Doe een scheutje olijfolie in dezelfde pan.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en roerbak de asperges 2β3 minuten.
Breng op smaak met een snufje zout en wat vers citroensap.
5. Serveren
Leg de tonijnsteak op een bord en schik de asperges ernaast.
Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en besprenkel eventueel met een paar druppels extra vierge olijfolie of wat citroenrasp.
π‘ Tip
Liever een Aziatische twist? Voeg een scheutje sojasaus of sesamolie toe aan de asperges en garneer met wat geroosterd sesamzaad.