Tonijnsteak met groene asperges

Hoofdgerecht voor 2 personen

🍳 Bereidingswijze

1. Asperges voorbereiden

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges.
Kook of blancheer ze 3 minuten in ruim kokend water met zout.
Giet af en spoel kort koud zodat ze mooi frisgroen blijven.

2. Amandelen roosteren

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan tot goudbruin. Zet apart.

3. Tonijn bakken

Dep de tonijnsteaks goed droog met keukenpapier.
Bestrooi beide kanten royaal met zeezout en grofgemalen zwarte peper.
Verhit de olijfolie en boter in een hete grillpan of koekenpan.
Bak de tonijn 1Β½ Γ  2 minuten per kant voor een mooie medium rare garing.
Haal uit de pan en laat kort rusten.

4. Asperges bakken

Doe een scheutje olijfolie in dezelfde pan.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en roerbak de asperges 2–3 minuten.
Breng op smaak met een snufje zout en wat vers citroensap.

5. Serveren

Leg de tonijnsteak op een bord en schik de asperges ernaast.
Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en besprenkel eventueel met een paar druppels extra vierge olijfolie of wat citroenrasp.


πŸ’‘ Tip

Liever een Aziatische twist? Voeg een scheutje sojasaus of sesamolie toe aan de asperges en garneer met wat geroosterd sesamzaad.


IngrediΓ«nten voor 2 personen:

  • 2 tonijnsteaks (ca. 150–200 g per stuk)
  • 2 el grofgemalen zwarte peper
  • Zeezout naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 250 g groene asperges (of haricots verts)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el amandelschaafsel, licht geroosterd
  • Sap van Β½ citroen
Bekijk product voor recept

Recept van: The FishLovers

The FishLovers laat zien hoe je met tonijn een elegant en eenvoudig gerecht maakt β€” kort gebakken steak met knapperige asperges, citroen en geroosterde amandelen.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!