Tonijn met paling
Brick cilinder:
- Uitsteken of snijden naar eigen wens
- Je kunt het kopen bij de groothandel genaamd brickdeeg.
- Afbakken op 170 graden --> 8 minuten
Dashi iota:
- Je kunt dashi poeder kopen bij de groothandel
- Meng 2 zakjes met 100 ml water, breng dit aan de kook.
- Voeg 1/2 blaadje gewelde gelatine toe en laat die afkoelen
Groene olie:
- Doe 200 ml neutrale olie in een maatbeker met 20 gr bieslook en 20 gr peterselie, maal dit fijn met een staafmixer en verwarm dit tot 70 graden zeef het nu en laat de olie afkoelen.
Krokante bundelzwam:
- Maak beslag met 200gr bloem 100ml water en 4gram zout doe er een theelepel sesam doorheen en haal hier de bundelzwam doorheen om ze vervolgens te frituren doe dit op 175 graden
Wasabi creme:
- Doe 200gr Japanse mayo in een bakje voeg hier 5gr wasabi aan toe en meng dit tot een gladde massa.
Kombu creme:
- Je kunt kombu pasta kopen bij de groothandel, meng dit met water naar eigen gewenste dikte en hij is klaar.
Yakatori creme:
- Dit kun je kopen bij de groothandel
Zeewierpoeder:
- Dit kun je kopen bij de groothandel
Eet smakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw tonijn dan HIER
Recept van:
Frank van Delft