Tartaar van oester
Snijd de oesters in kleine blokjes.
Snijd de bieslook ragfijn en meng met de tartaar van oester.
Gerookte paprika olie
Meng de olie en poeder. Zet warm op je fornuis. Wanneer deze warm is haal je hem van het vuur en laat je hem 48 uur afgedekt trekken.
Gerookte paprika crème
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en laat minimaal 15 minuten op kamertemperatuur staan.
Zet je staafmixer op de bodem van de maatbeker en staaf rustig omhoog tot er een mooie dikke crème ontstaat.
Aubergine crème
Snijd de aubergines doormidden en snijd kruislings in. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
Verdeel de (in plakjes gesneden) knoflook, tijm en rozemarijn erover.
Dek af met aluminiumfolie en gaar voor 1 uur in een oven op 180 graden.
Lepel het vruchtvlees eruit en doe in een blender of keukenmachine samen met het eiwit en xhanthana. Draai helemaal fijn.
Voeg in een dunne straal zonnebloemolie toe tot jij vindt dat hij dik genoeg is. Dat is een kwestie van smaak.
Breng op smaak met zout.
Opmaak
Vul een bord met gedroogde bonen, stenen of rijst. Leg hier de oesterschelpen op.
Vul de oesterschelpen met de tartaar van oester.
Doe de crème van paprika en aubergine in een spuitflesje, spuitzak of gebruik een theelepeltje.
Spuit 4 dotjes van beide crèmes op iedere oester tartaar.
Als je kaviaar tot je beschikking hebt kun je deze er ook over verdelen. Meestal heeft de Albert Heijn in deze feestelijke periode wel kaviaar in huis.
Werk af met bieslook en/of cressen of veldsla.