Tarbot en bloemkool
Bereiding:
Neem en snijplank en een flexibel fileermes. Snijd de tarbot langs de graat. Snijd nu voorzichtig met lange halen de filet los van de vis. Laat het mes het werk doen. Neem een bloemkool en snijd met een scherp mes de kleine roosjes van de bloemkool af. Maak een koekenpan goed heet en rooster in een laagje olie de bloemkool gaar.
Snipper een sjalotje en zet dit aan in een koekenpan. Voeg hier de spinazie aan toe en bak dit samen tot de spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout
Neem een koekenpan en doe hier een scheutje olie in. Laat de pan goed heet worden.
Leg de filet met de mooie kant in de pan. Laat deze kant mooi bruin bakken en voeg hier een klontje boter aan toe. Draai de filet om en haal na 10 seconden uit de pan. Breng de vis op smaak met wat peper en zout. Neem de gebakken spinazie, leg daar de vis op en maak het gerecht af met de geroosterde bloemkool. Gebruik wat van de jus om het gerecht af te maken.
Eet smakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw tarbot dan HIER
Recept van:
Floris Zwanenburg