Mosselen Provençaalse wijze
Bereiding:
- Verwarm de BBQ met direct vuur naar 180 graden en verwarm een grote Dutch Oven of wok voor.
- Spoel de mosselen schoon en verwijder kapotte mosselen.
- Snij de knoflook en ui fijn en tomaten in blokjes.
- Voeg als de BBQ en Dutch Oven of wok op temperatuur zijn de boter toe.
- Fruit eerst de ui en knoflook kort aan en voeg vervolgens de rozemarijn, tijm en salie toe.
- Voeg de mosselen toe en blus af met witte wijn. Sluit de deksel van de BBQ.
- Kook een paar minuten en roer of schud af en toe om.
- Voeg de tomatenblokjes en crème fraîche toe wanneer de mosselen open staan en roer door.
- Haal de pan van het vuur en garneer met peterselie.
- Serveer met Franse frietjes en stokbrood.
- Eet smakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw mosselen dan HIER
Recept van :
bEGGyardChef