Mosselen Provençaalse wijze

Bereiding:

  • Verwarm de BBQ met direct vuur naar 180 graden en verwarm een grote Dutch Oven of wok voor.
  • Spoel de mosselen schoon en verwijder kapotte mosselen.
  • Snij de knoflook en ui fijn en tomaten in blokjes.
  • Voeg als de BBQ en Dutch Oven of wok op temperatuur zijn de boter toe.
  • Fruit eerst de ui en knoflook kort aan en voeg vervolgens de rozemarijn, tijm en salie toe.
  • Voeg de mosselen toe en blus af met witte wijn. Sluit de deksel van de BBQ.
  • Kook een paar minuten en roer of schud af en toe om.
  • Voeg de tomatenblokjes en crème fraîche toe wanneer de mosselen open staan en roer door.
  • Haal de pan van het vuur en garneer met peterselie.
  • Serveer met Franse frietjes en stokbrood.
  • Eet smakelijk!

Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw mosselen dan HIER

Recept van :
bEGGyardChef


Ingrediënten voor 4 personen:

  • Mosselen (4kg)
  • Tomaten (10 stuks)
  • Boter (40g)
  • Sjalotten (8 stuks)
  • Crème fraîche (250 g)
  • Tijm (4 stengels)
  • Rozemarijn (4 stengels)
  • Salie (4 stengels)
  • Knoflook (8 tenen)
  • Peterselie (4 eetlepels)
  • Witte wijn (400ml)
  • Franse frietjes
  • Stokbrood (om te dippen)
Bekijk assortiment

Chef Danny Jansen

Danny vertelt je alles over het ruime assortiment van The FishLovers en de verschillende mogelijkheden van bereiden.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!