Mosselen op Mediterraanse wijze
Bereidingswijze:
Begin met de mosselen te wassen, degene die naar boven komen drijven of kapot zijn kan je gelijk weg gooien. Daarna begin je met de 250 gr chorizo in blokjes (Brunoise) te snijden. Zet een pan op middelhoog vuur een begin de chorizo uit te bakken. Ondertussen snij je de 200 gr sjalot, 1 st rode peper en de 200 gr bospeen, voeg dat toe als je ziet dat de chorizo bijna is uit gebakken. Bak de groente voor een paar minuutjes mee en doe dan de 4 kilo mosselen in de pan. Even goed om schudden en dan blus je het af met de 50 ml witte wijn, gelijk de deksel van de pan er op doen en voor plusminus 1 tot 2 minuten door koken tot alle mosselen opstaan. Als dat is gebeurd doe je de 4 takjes basilicum en de 250 gr tomatenblokjes in de pan. Nog 1 keer goed omschudden en u kunt aan tafel en genieten van de mediterraanse mosselen.
Eet smakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw mosselen dan HIER
Gerecht van:
Stefhan Raggers