Langoustines met Galia meloen sesamkletskop en kerrie reductie

Bereidingswijze:

  • Langoustine breek de kop en scharen van de langoustines en pel het pantser van de staart. Verwijder zorgvuldig het darmkanaal.
  • Meloen snijd de meloen doormidden, verwijder het zaad en boor er met behulp van een parisienneboor 25 bolletjes uit.
  • Kletskopje Smelt de boter, voeg de jus d’orange toe en meng dit in een kom met het sesamzaad, sambal, bloem, een snufje zout en poedersuiker. Laat het beslag opstijven in de koelkast. Strijk met behulp van een sjabloon van 10 cm doorsnee 7 kletskoppen (dat is meer dan nodig, omdat de kans op breuk zeer groot is) op een silpatmatje of bakpapier. Bak ze in 8 minuten af in een oven van 170°C.
  • Kerriemayonaise Zet het sjalotje, de stukjes appel en de kerrie aan in de olijfolie, blus het mengsel met het water en laat het een paar minuten zachtjes koken. Pureer het kerriemengsel en vermeng het als het is afgekoeld met de mayonaise en gembersiroop
  • Bak de langoustines circa 4 min aan in de hete olie.

Eet smakelijk!

Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw langoustines dan HIER

Recept van:
Just One Chef


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 Langoustines
  • Peper en zout
  • Olie
  • 1 galia meloen

Ingrediënten sesamkletskop:

  • 40 cl jus ‘d orange
  • 50 gram boter
  • 25 gram wasabi sesam
  • 25 gram gerookte sesam
  • 1 mespuntje sambal
  • 25 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker

Ingrediënten kerrie reductie:

  • 5 gram kerrie
  • 1 kwart Granny Smith appel
  • 5 gram gember siroop1 gesnip
  • perde sjalot
  • 30 gram mayonaise
  • 1 dl water
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten ketjap olie:

  • 10 cl ketjap saus
  • 20 cl olijfolie
  • 1 theelepel gembersiroop
Bekijk assortiment

Chef Danny Jansen

Danny vertelt je alles over het ruime assortiment van The FishLovers en de verschillende mogelijkheden van bereiden.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!