Gegratineerde oesters met Parmezaan & panko

Voorgerecht – 4 personen

Over dit gerecht

Een klassiek gerecht met een BBQ-twist: verse oesters, gegratineerd met Parmezaanse kaas, panko en kruidenboter. De pittige rode peper en frisse citroenrasp geven de oesters een onweerstaanbare smaak — een gerecht dat eenvoud en luxe perfect combineert.


⏱️ Bereidingstijd

Totaal: ± 25 minuten
Voorbereiding: 15 minuten
BBQ / grilltijd: 10 minuten


🍳 Bereidingswijze

1. Oesters voorbereiden

Open de oesters met een oestermes en leg ze met de bolle kant naar beneden in de schelp op een schaal of grillplaat.
Gebruik eventueel grof zout om ze stabiel neer te zetten.

2. Kruidenmengsel maken

Meng in een kom de panko, Parmezaanse kaas, rode peper, knoflook, citroenrasp en peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.

3. Boter toevoegen

Smelt de boter licht en roer deze door het kruidenmengsel tot het kruim vochtig is, maar niet nat.

4. Oesters gratineren

Schep op iedere oester een klein lepeltje van het mengsel.
Plaats de oesters direct op het BBQ-rooster met de deksel gesloten (of onder de hete grill) en gratineer 4–6 minuten, tot het kruim goudbruin is en de kaas licht gesmolten is.

5. Serveren

Serveer de oesters direct met citroenpartjes voor een frisse toets.


Eet smakelijk!
Recept van @Johnnys_bbq_mancave


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 verse oesters (geopend, onderste schelp gebruikt)
  • 1 el panko
  • 25 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1 rode peper, fijngehakt (naar smaak)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Rasp van 1 citroen
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 4–5 tl zachte roomboter
  • Zout en versgemalen peper
  • Citroenpartjes, om te serveren
Bekijk de Oesters

Recept van: Johnnys BBQ Mancave

Johnny van BBQ Mancave laat zien hoe luxe van de grill smaakt — met gegratineerde Oesters vol Parmezaan, kruiden en citroen.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!