Gebrande zeebaars met een side dish van tartaar

Bereidingswijze:

  • Voorafgaand verwarmen we de oven op 200 °C en plaats het brood voor 8 – 9 minuten in de oven.
    We beginnen met het ontvellen van de vis, vervolgens verwijderen we de midden graat door er vlak langs te snijden aan beide kanten.
    Nu hebben we 2 losse delen, de buikwant en de rug, de buikwant gaan we tot tartaar snijden en de rug gebruiken we voor een ander deel van het gerecht.
  • Als eerste maken we de side dish, dit doen we door de buikwant van de zeebaars in dunne reepjes te snijden om er vervolgens blokjes van te snijden. Nu gaan we de tartaar op smaak maken met peper, zout en een beetje limoensap en rasp, voor de site dish en de rug voor het andere deel van het gerecht.
  • Ondertussen gaan we voor de vinaigrette de gebrande boter maken, zet het pannetje op middelhoog vuur en doe daar 250gr boter in. Laat de boter nu geleidelijk smelten en vervolgens licht bruin kleuren, nu is de boter klaar.
    Vervolgens beginnen we met het branden van de zeebaars. Leg de rug filet op een oven plateau en geef hem van begin tot eind een mooi gebrand kleurtje. De vis mag nog een beetje rauw zijn van binnen tenzij je daar niet van houdt. Hierna doen we er een beetje olijfolie op zodat de vis mooi gaat glanzen, nu kunnen we de vis schuin weg snijden en doe er wat peper en zout overheen.
  • Onder de vis komt een frisse salade van spruiten, snijd de spruit door de helft om vervolgens het mes er mooi door heen te halen. Vervolgens brengen we de salade op smaak met wat limoensap, peper en zout.
    Nu gaan we de garnituren van de vinaigrette snijden. Pak de kappertjes en snij deze in fijne blokjes, halveer de gebrande hazelnoten, snij wat bieslook fijn en snij partjes uit de citroen, dit vind je terug in het filmpje. Vervolgens voeg je alle ingrediënten in het pannetje en roer je de gebrande noten boter door elkaar, nu is de vinaigrette klaar.
  • Als laatste snijden we mooi dunne plakjes van het pain de mer grijpbrood dat inmiddels is afgekoeld.
  • Nu zijn we klaar met alle componenten voor het gerecht en kunnen beginnen met de opmaak de borden, hoe je dat doet zie je terug in het filmpje.

Succes en alvast eet smakelijk!!




Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 zeebaars filets
  • 2 limoenen
  • 250gr ongezouten boter
  • 10 stuks spruiten
  • 50gr gebrande hazelnoot
  • Kappertjes
  • Bieslook
  • Citroen
  • Peper en zout
  • Pain de mer grijpbrood

Wil jij dit gerecht thuis proberen?

Bestel jouw zeebaars dan HIER

Recept van: Stefan van Sprang & Frank van Delft

Bekijk assortiment

Chef Danny Jansen

Danny vertelt je alles over het ruime assortiment van The FishLovers en de verschillende mogelijkheden van bereiden.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!