Sushi zalmhaas

Sushi met licht gerookte zalmhaas combineert de zachte, vette textuur van zalm met een subtiele rooksmaak, wat zorgt voor een unieke en verfijnde sushi-ervaring. De zalmhaas is het meest malse en vetrijke deel van de vis, wat het ideaal maakt voor sushi. Deze variant is perfect voor liefhebbers van klassieke zalm sushi. Licht gerookte zalm wordt vaak koud gerookt op een lage temperatuur, waardoor de delicate structuur behouden blijft. Dit maakt het een perfecte keuze voor nigiri, maki en zelfs sashimi.

Tips

  • Kies Japanse kortkorrelige rijst en spoel deze goed af voordat je hem kookt. Breng de rijst op smaak met een mengsel van rijstazijn, suiker en zout voor de perfecte balans tussen zuur en zoet.
  • Snijd de zalm net als de tonijn met een vlijmscherp mes en snijd de zalm in dunne plakjes en altijd tegen de draad in om een malse textuur te behouden.
  • De lichte rooksmaak van de zalmhaas is al vol van smaak. Combineer met avocado, komkommer of een lichte sojasaus om de zalm niet te overheersen.
  • Leg een nori-vel op een sushimatje en verdeel de rijst gelijkmatig, zonder te veel te pletten. Plaats de licht gerookte zalm en andere ingrediënten in het midden. Rol stevig op met behulp van het bamboematje en snijd de rol met een nat mes voor strakke stukken.

Echte verse vis!

Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!