Pijlstaartinktvis in tempura

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg pijlstaartinktvis
1 limoen
Cajun kruiden
Panko
Tempura
Mayonaise
Gerookt paprika poeder

Keuken materialen :

Blauwe snijplank
Koksmes
Garde
Bekken
Frituur

Bereidingswijze :

Begin met de frituurpan voor te verwarmen op 180 graden.
Maak de pijlstaartinktvis schoon door het velletje er voorzichtig af te halen. Draai hem dan binnenste buiten en haal dat ook leeg. Snij daarna de kop ''net onder de ogen'' eraf en maak er mooie dunne reepjes daarvan.
Maak met tempura water en Cajun kruiden en beslag. Haal daar de inktvis ringen en haal ze daarna door de panko crumble(gedroogde broodkruim)
Als de inktvis ringen door zijn gehaald kunnen we beginnen met frituren. 180 graden 2 a 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Als crème hebben we mayonaise gemengd met wat gerookt paprika poeder:
Doe de inktvis in het bord. Maak af met wat sap van limoen en u kunt lekker eten.
Eet smakelijk
recept van:

Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment