Mosselen op Mediterraanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen: 

4 kg mosselen (gewassen)
300 gr chorizo
250 gr sjalot
1,5 rode peper
250 gr bospeen
300 gr tomaten
70 ml witte wijn
5 takjes basilicum

Keuken materialen

Mossel pan
Koksmes
Snijplank

Bereidingswijze: 

Begin met de mosselen te wassen, degene die naar boven komen drijven of kapot zijn kan je gelijk weg gooien. Daarna begin je met de 250 gr chorizo in blokjes (Brunoise) te snijden. Zet een pan op middelhoog vuur een begin de chorizo uit te bakken. Ondertussen snij je de 200 gr sjalot, 1 st rode peper en de 200 gr bospeen, voeg dat toe als je ziet dat de chorizo bijna is uit gebakken. Bak de groente voor een paar minuutjes mee en doe dan de 4 kilo mosselen in de pan. Even goed om schudden en dan blus je het af met de 50 ml witte wijn, gelijk de deksel van de pan er op doen en voor plusminus 1 tot 2 minuten door koken tot alle mosselen opstaan. Als dat is gebeurd doe je de 4 takjes basilicum en de 250 gr tomatenblokjes in de pan. Nog 1 keer goed omschudden en u kunt aan tafel en genieten van de mediterraanse  mosselen.

Eet smakelijk!

Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw mosselen dan HIER

Gerecht van: 

Stefhan Raggers


Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment