The Fishlovers | Recept Coquilles Met Zeekraal – The FishLovers lcp

Voor 23:59 uur besteld, volgende werkdag gekoeld geleverd! Gratis bezorging vanaf €50,-

coquilles met zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen:

12 st coquille
150 gr zeekraal
1/2 Citroen
25 ml witte wijn
30 gr boter
8 st snijboon

Keuken materialen
Steelpan
Bol zeefje
Bak pan
Koksmes
Pincet of paletmes

Bereidingswijze: 


Coquilles schoonmaken
Begin met de sluitspier te verwijderen van de coquilles(die kunnen wat taai worden als je de coquille gaat bakken) als u dat heb gedaan even de coquilles op een droge doek droog deppen.

Snijboon & zeekraal
Eerst beginnen we met de snijboon, daar maken we spaghetti van door met een dunschiller over de lengte van de snijboon te gaan. Die blancheren we even kort af in kokend water waar zout in zit. Als ze beetgaar zijn kunnen ze uit de pan en in een bakje koud water. Doe hetzelfde met de zeekraal.

Gebakken coquille
Daarna zet u de bakpan op hoog vuur. Als de pan een beetje begint te roken doet u wat zonnebloemolie ( of andere neutrale olie) in de pan. Als die begint te walmen kunt u de 12 st coquilles in de pan doen. Belangrijk is dat de pan goed heet is anders blijven de coquilles aan de pan plakken. Als ze mooi goudbruin gebakken zijn kunt u ze omdraaien. Ongeveer 1 minuut op de andere kant bakken en dan kunnen ze weer uit de pan.

Saus van citroen & witte wijn
De pan met het bakvocht op het vuur laten staan, daar gaan we de saus in maken. Doe de 25 ml witte wijn en het vocht van de halve citroen in de pan en breng dat weer aan de kook. Als de 30 gr boter in de pan gaat kunt u het vuur uitzetten. Door de boter ziet u de saus wat binding krijgen. Maak de saus op smaak met alleen wat zwarte peper.

Opmaak gerecht
We gaan het bord opmaken, begin met de zeekraal en spaghetti van snijboon onder in het bord te leggen. Doe daar de 3 mooi goudbruin gebakken coquilles op. Maak het gerecht af en met een klein beetje witte wijn & citroen saus.

Eet smakelijk !

Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw coquilles dan HIER

Recept van:

Stefhan Raggers

Sluiten (esc)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €5,- korting op je eerste bestelling!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen