Kingfish

 Duurzaam gekweekte topkwaliteit uit Zeeland.

Aan de oever van de Oosterschelde, aan de zuidelijke voet van de Zeelandbrug tussen Colijnsplaat en Kats vind je de kraamkamer van de Zeeuwse Kingfish. In de bassins van het bedrijf Kingfish Zeeland zwemmen duizenden jonge vissen rond die uitgroeien tot een bijzondere Zeeuwse delicatesse met tropische wortels.

Ondanks de exotische naam wordt deze flinke vis in onze eigen provincie Zeeland gekweekt in schoon zeewater. Doel: chefkoks en consumenten voorzien van super verse Kingfish van de allerhoogste kwaliteit. De zachte smaak lijkt op een combinatie van zeebaars, tonijn en zwaardvis. Verrassend veelzijdig aqua culinaire mogelijkheden.

Milieuvriendelijk en technische innovatief.

Bij Kingfish Zeeland zetten ze volop in op duurzaamheid en technologie om een smakelijke vis van hoge kwaliteit te kweken. Ze gaan daarbij voor de top van de markt en voor klanten die duurzaamheid en kwaliteit belangrijk vinden. Zo gebruiken groene stroom en wordt er nauwelijks gebruik gemaakt van leidingwater omdat de vissen zwemmen in gefilterd Oosterscheldewater. Verder gebruiken ze hier warmtewisselaars om het inkomende Oosterscheldewater te verwarmen. Het water dat ze op de Oosterschelde terug lozen is gezuiverd van afvalstoffen. Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel en de vissen krijgen biologisch voedsel en geen antibiotica. Wat duurzaamheid betreft hebben ze de zaken bij Kingfish Zeeland uitstekend voor elkaar.

Met Hamachi verzekerd van een gelukkig nieuwjaar!

Hamachi is de naam die men in de Kansai-regio in Japan geeft aan deze vissoort. De straalvinnige vis uit de familie van de horsmakrelen heeft dan een lengte heeft tussen de 40 en 60 centimeter. Deze vis krijgt in Japan gedurende zijn groei steeds een andere naam: het pasgeboren kroost wordt mojako genoemd, exemplaren kleiner dan 40 centimeter noemt men tsubasu of yazu. Tussen de 60 en 80 centimeter verandert de naam in mejiro en wanneer hij gegroeid is tot 80 centimeter of groter dan is hij een buri. Omdat de naam steeds verandert tijdens de groei wordt deze vis ook wel een shusse-uo, een 'promotie-vis' genoemd, alsof hij steeds promotie maakt en daarmee een nieuwe titel krijgt.

Om deze reden wordt de Hamachi ook vaak gegeten met nieuwjaar, opdat degene die hem eet in het nieuwe jaar net zoveel voorspoed mag hebben. Een goede reden om dit met Kingfish ook een keer te proberen. Baat het niet, dan eet je in ieder geval een keer heel lekker.

Dat zoiets lekkers zo gezond kan zijn. Heerlijk!

Naast zijn culinaire veelzijdigheid biedt Kingfish ook tal van gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen. Bovendien bevat het veel eiwitten en belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine D en selenium.

Met al deze kwaliteiten zwemt Kingfish een mooie toekomst tegemoet. Het is een vis die ongetwijfeld zijn weg naar de harten en keukens van velen gaat vinden. Of het nu rauw, gegrild, gebakken of gerookt wordt geserveerd, het biedt een rijke en bevredigende eetervaring. Zijn duurzame kweekmogelijkheden en gezondheidsvoordelen maken het een uitstekende keuze voor zowel chef-koks als thuiskoks die op zoek zijn naar een veelzijdige en verantwoorde eiwitbron. Oftewel: Kingfish is het proberen meer dan waard!


Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment