Zeewolf met krokante sukade
Rode wijnsaus:
- Het makkelijkste is om een pak jus te kopen bij de groothandel
Dag 1:
- 2kg kalfsbot
- 1kg ossenstaart
- Bruneer de botten in de oven op 220 graden hete lucht voor 30 minuten
- Zet de botten nu met ruim koud water op het vuur en breng het rustig aan de kook
- Laat dit de komende 8 uur heel rustig door koken en zet daarna het vuur uit
Dag 2:
- schep nu met een pollepel het vet wat bovenop de drijft eraf en breng het daarna weer rustig aan de kook
- 0,5L rode wijn
- 100 gr tomaten puree
- 3x witte ui
- 1x winterpeen
- 1x prei
- 1/2 knolselderij
- 4x takje tijm
- 1x knoflook bol
- 2x blaadje laurier
- 10x peperkorrel
- Snijd de groenten in de grootte van een dobbelsteen en voeg daarna alles toe aan de bouillon
- Laat dit nu weer 8 uur rustig doorkoken en zet daarna het vuur uit
Dag 3:
-
breng de pan nu nog 1x aan de kook en zet hem daarna uit
-
We kunnen nu beginnen met het passeren van de saus
-
Zeef de bouillon door een hele fijne zeef en het liefst door een passeerdoek
-
Kook de bouillon nu in tot de dikte zoals u dat zelf wenst voeg eventueel wat zout toe als dat nodig is en de saus is klaar.
Sukade crunch:
- haal wat gegaarde sukade vlees zonder saus of maak het zelf
- Maak dit goed droog
- Doe een ruime laag olie in de pan en verwarm dit tot 140 graden
- Voeg hier de sukade aan toe en roer het los met een garde
- Bak het uit tot het krokant is
Sambal mayo:
- 200 gr japanse mayo
- 1 EL sambal
- Meng dit met een staafmixer tot een gladde massa
Rode ui zoet/zuur:
- snijd de rode ui in mooie driehoekjes
- Leg dit op 100 ml sushi azijn voor 2 uurtjes en je bent klaar
Eet smakelijk!