Pijlstaartinktvis in tempura

Bereidingswijze :

  • Begin met de frituurpan voor te verwarmen op 180 graden.
  • Maak de pijlstaartinktvis schoon door het velletje er voorzichtig af te halen. Draai hem dan binnenste buiten en haal dat ook leeg. Snij daarna de kop ''net onder de ogen'' eraf en maak er mooie dunne reepjes daarvan.
  • Maak met tempura water en Cajun kruiden en beslag. Haal daar de inktvis ringen en haal ze daarna door de panko crumble(gedroogde broodkruim)
  • Als de inktvis ringen door zijn gehaald kunnen we beginnen met frituren. 180 graden 2 a 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Als crème hebben we mayonaise gemengd met wat gerookt paprika poeder:
  • Doe de inktvis in het bord. Maak af met wat sap van limoen en u kunt lekker eten.
  • Eet smakelijk

Recept van:
Stefhan Raggers


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg pijlstaartinktvis
  • 1 limoen
  • Cajun kruiden
  • Panko
  • Tempura
  • Mayonaise
  • Gerookt paprika poeder

Keuken materialen :

  • Blauwe snijplank
  • Koksmes
  • Garde
  • Bekken
  • Frituur
Bekijk assortiment

Chef Danny Jansen

Danny vertelt je alles over het ruime assortiment van The FishLovers en de verschillende mogelijkheden van bereiden.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!