Recept voor een amuse van oester tartaar

Tartaar van oester

5 gram bieslook

8 oesters

Open 8 oesters. Bewaar de diepe schelpen voor de presentatie van deze amuse. Leg de oester op een keukenpapiertje en dep droog.

Snijd de oesters in kleine blokjes.

Snijd de bieslook ragfijn en meng met de tartaar van oester.


Gerookte paprika olie

1 L neutrale olie

50 gram gerookt paprika poeder

Meng de olie en poeder. Zet warm op je fornuis. Wanneer deze warm is haal je hem van het vuur en laat je hem 48 uur afgedekt trekken.



Gerookte paprika crème

100 gram eiwit

100 gram yoghurt

400 gram gerookte paprika olie

7 gram zout

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en laat minimaal 15 minuten op kamertemperatuur staan.

Zet je staafmixer op de bodem van de maatbeker en staaf rustig omhoog tot er een mooie dikke crème ontstaat.

 

Aubergine crème

2 aubergine

1 teen knoflook

2 takjes rozemarijn

2 takjes tijm

40 gram eiwit

2 gram xhanthana

Zonnebloemolie

Zout

Snijd de aubergines doormidden en snijd kruislings in. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

Verdeel de (in plakjes gesneden) knoflook, tijm en rozemarijn erover.

Dek af met aluminiumfolie en gaar voor 1 uur in een oven op 180 graden.

Lepel het vruchtvlees eruit en doe in een blender of keukenmachine samen met het eiwit en xhanthana. Draai helemaal fijn.

Voeg in een dunne straal zonnebloemolie toe tot jij vindt dat hij dik genoeg is. Dat is een kwestie van smaak.

Breng op smaak met zout.


Opmaak

Vul een bord met gedroogde bonen, stenen of rijst. Leg hier de oesterschelpen op.

Vul de oesterschelpen met de tartaar van oester.

Doe de crème van paprika en aubergine in een spuitflesje, spuitzak of gebruik een theelepeltje.

Spuit 4 dotjes van beide crèmes op iedere oester tartaar.

Als je kaviaar tot je beschikking hebt kun je deze er ook over verdelen. Meestal heeft de Albert Heijn in deze feestelijke periode wel kaviaar in huis.

Werk af met bieslook en/of cressen of veldsla.


Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!