Gamba tartaar

Ingrediënten voor 4 personen:

8 st gamba
1/4 komkommer
1 st sjalot
350 gr rode radijs
4 st punt radijs
4 st paarse radijs
10 druppels tabasco
5 gr zout
4 ml soja saus
100 ml sushi azijn
50 ml natuur azijn
50 gr suiker
1/5 bos koriander
50 gr Zaanse mayonaise
4 takjes kervel

Keuken materialen

Snijplank
Bolzeef
Keukenmachine
Steelpan
Bekkens
Koksmes

Radijs vinaigrette
Maak 350 gr radijs schoon en doe ze in een keuken machine met de 100 ml sushi azijn, 4 ml soja saus en 5 gr zout. Draai het fijn in de keuken machine. Als dat u dat heeft gedaan doen we het door een bolzeefje en vangen we al het vocht op.

Koriander mayonaise
Snij 1/5 bos koriander heel fijn. Meng het met de Zaanse mayonaise en maak het op smaak met wat zout & peper.

Tartaar van gamba
Haal als eerste de koppen van de gamba’s, daarna de rest van de schaal. Snij de gamba in de lengte over de rug zodat u het darmkanaaltje uit de gamba kunt halen. snij daarna een mooie tartaar van de rauwe gamba (wilt u de gamba liever een klein beetje garen doe dan de gamba’s gepeld en wel in een voorverwarmde oven doen op 180 graden voor 3 minuutjes en snij er dan een tartaar van). Snij klein blokjes van de komkommer en de sjalot en meng dat door de gamba tartaar heen. Maak de tartaar verder op smaak met wat zout, peper en olijfolie.

Rauwe radijs
Maak hele dunne plakjes van de punt radijs en doe die op ijswater. Hierdoor worden ze extra knapperig en geven ze een lekkere bite aan het gerecht.

Zoet zure radijs
Maak zoet zuur door 50 gr suiker en 50 ml natuurazijn in een pan aan de kook te brengen tot de suiker is opgelost. Snij de radijs in de breedte door de midden en doe de nog hete zoet zuur over de radijsjes. Laat helemaal afkoelen voor gebruik.

Opmaak gerecht
Gebruik voor dit gerecht een diep bordje. Eerst leggen we de gamba tartaar in het midden van het bord. Daarna leggen we de punt radijsjes, de zoet zure radijs en de radijs plakjes op de tartaar. Op de legen plekken spuiten we kleine dotjes koriander crème. En dan maken we het gerecht af met wat takjes verse kervel en die radijs vinaigrette.
Eet smakelijk!

Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw gamba's dan HIER

Recept van:

Stefhan Raggers


Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment