Paling

Paling kweken vandaag-de-dag.

Als je bij The Fishlovers paling bestelt, komen ze uit… precies, Helmond. De eerste opzet van de moderne palingkwekerij Rijpelaal dateert uit 1987. Toen zette Johan Meulendijk de eerste stappen richting een eigen palingkwekerij. Met de kennis die hij had opgedaan tijdens de opleiding visteelt op de MAS in Helmond en een ‘gezond boeren verstand’ leerde hij de basis van het vak. Met zijn eigen bedachte kweeksysteem kweekte hij zeker 5-6 ton paling per jaar. Dit in zijn eigen gebouwde rookkast, waar hij vanaf die dag zijn eigen paling rookte, exclusief met beukenhout.

Een duurzame delicatesse

Duurzaamheid heeft altijd voorop gestaan bij de gehele bedrijfsvoering. Noodzakelijk ook daar een paling een gevoelig beestje is. Zo werd in 2013 de Aalstunner door de overheid officieel erkend. Met dit apparaat waarmee kan de paling diervriendelijk gedood worden. Na zeker 10 jaar meewerken aan het onderzoek naar deze methode kon de Aalstunner eindelijk officieel ingezet worden.

Ook qua energie zijn ze helemaal bij de tijd in Helmond. Zo wordt het warme afvalwater doormiddel van een warmtewisselaar en warmtepomp in energie omgezet. Zowel de kwekerij als het bijbehorende woonhuis hebben nul op de teller en geen gas meer nodig om lekker op temperatuur te blijven. Al met al zorgt dit ervoor dat de huidige gekweekte palingen een uiterst duurzame delicatesse vormen.

175.000 kilo paling per jaar! Al water in je mond?

En het bedrijf blijft groeien! In 2016 is de kwekerij weer vergroot en compleet gerenoveerd. Hierdoor is de capaciteit van de palingkweek verdubbeld van 80.000 tot 90.000 kilo naar maar liefst 175.000 (!) kilo per jaar! Heb je al trek? Al water in je mond? Vandaag voor 23.59 uur besteld bij The Fishlovers, heb je deze smaakpareltjes morgen in huis en kan het grote genieten beginnen.

Bestel hier


Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment