Krokant gebakken zeebaars

Verhit olie en samen met boter in een steelpan. Laat even goed uitbruisen.

Snijd de huid van de zeebaarsfilet ietje in. Dit zorgt voor een gelijke garing en het zorgt ervoor dat je filet niet kromtrekt tijdens het bakken.

Zout de huid van de vis.

Deze vis bak je voor 90 procent op de huid.

Hoelang bak je deze vis? Dat ligt aan de pan, hittebron etc. Dat kan ik dus niet precies zeggen. Je bakt hem tot de huid kroksnt is, en je de filet wittig ziet worden.

Draai hem dan om en brand de bovenkant een paar seconde dicht in de hete pan.

Ingelegdmosterdzaad

Breng alle ingrediënten aan de kook en laat 45 minuten tot 60 minuten trekken op laag vuur.

Gepekelde sjalot

Snijd de sjalotten in parten en breng aan de kook met de andere ingrediënten.

Je kunt ze bewaren in een glazenpot en vaker gebruiken. Je hebt een lekker fris zuurtje.

Paddenstoelensaus

Snijd de paddenstoelen in stukken en plet een teen knoflook.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen met de knoflook goed hard aan in de pan. Er mg echt goed kleur op de massa komen te zitten.

Blus de paddenstoelen af met de whisky en flambeer om zo een mooi geconcentreerde smaak te creëren.

Voeg het koude water toe en breng aan de kook. En laat even goed doorkoken.

Zeef de massa. Je hebt nu een paddenstoelen bouillon.

Voeg de kookroom toe.

Pak een garde en mix de koude boter, roux en fond door de saus.

De boter moet goed koud zijn, dit zorgt voor een mooi gebonden saus.

Als je hem met een staafmixer opstaaft krijg je er lucht in wat zorgt voor een mooie luchtige saus.

Gebakken paddenstoelen

Verhit een klont boter in een pan en bak de paddenstoelen tot ze zacht zijn. Breng iets op smaak met zout en peper.

Gewokte spinazi

Verhit de olijfolie in een koekenpan of wokpan. Wok de spinazie tot ze goed ingeklonken en gaar zijn. Je kunt de harde stelen van de blaadjes verwijderen, dit is niet altijd prettig eten.


  • 1 zeebaars filet per persoon
  • 50 gram boter
  • 20 gram olijfolie

Ingelegdmosterdzaad

  • 100 gram mosterdzaad
  • 160 m witte wijnazijn
  • 160 ml water
  • 50 gram suiker
  • 3 gram zout
  • 0,5 stokje kaneel

Gepekelde sjalot

  • 500 gram sjalot
  • 37,5 gram water
  • 6,3 gram zout
  • 12,5 gram suiker
  • 25 gram sherry azijn

Paddenstoelensaus

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 80 gram shiitake
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram olijfolie
  • 95 gram red label whiskey
  • 350 gram koud water
  • 150 gram kookroom
  • 50 gram ongezoute roomboter
  • 25 gram beeffond
  • 30 gram bruine roux

Gebakken paddenstoelen

  • 1 paddenstoelen mix (bij de AH zijn leuke mixen verkrijgbaar)

Gewokte spinazi

  • 50 gram spinazi per persoon
  • Olijfolie
Bekijk assortiment

Chef Danny Jansen

Danny vertelt je alles over het ruime assortiment van The FishLovers en de verschillende mogelijkheden van bereiden.

Bekijken

Flessenpost: €5 korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste bestelling!