Zeewolf met krokante sukade
Recept voor 4 personen:
Zeewolf: 400 gr
Rode wijnsaus:
⁃ Het makkelijkste is om een pak jus te kopen bij de groothandel
Dag 1:
⁃ 2kg kalfsbot
⁃ 1kg ossenstaart
⁃ Bruneer de botten in de oven op 220 graden hete lucht voor 30 minuten
⁃ Zet de botten nu met ruim koud water op het vuur en breng het rustig aan de kook
⁃ Laat dit de komende 8 uur heel rustig door koken en zet daarna het vuur uit
⁃ 1kg ossenstaart
⁃ Bruneer de botten in de oven op 220 graden hete lucht voor 30 minuten
⁃ Zet de botten nu met ruim koud water op het vuur en breng het rustig aan de kook
⁃ Laat dit de komende 8 uur heel rustig door koken en zet daarna het vuur uit
Dag 2:
⁃ schep nu met een pollepel het vet wat bovenop de drijft eraf en breng het daarna weer rustig aan de kook
⁃ 0,5L rode wijn
⁃ 100 gr tomaten puree
⁃ 3x witte ui
⁃ 1x winterpeen
⁃ 1x prei
⁃ 1/2 knolselderij
⁃ 4x takje tijm
⁃ 1x knoflook bol
⁃ 2x blaadje laurier
⁃ 10x peperkorrel
⁃ Snijd de groenten in de grootte van een dobbelsteen en voeg daarna alles toe aan de bouillon
⁃ Laat dit nu weer 8 uur rustig doorkoken en zet daarna het vuur uit
⁃ 0,5L rode wijn
⁃ 100 gr tomaten puree
⁃ 3x witte ui
⁃ 1x winterpeen
⁃ 1x prei
⁃ 1/2 knolselderij
⁃ 4x takje tijm
⁃ 1x knoflook bol
⁃ 2x blaadje laurier
⁃ 10x peperkorrel
⁃ Snijd de groenten in de grootte van een dobbelsteen en voeg daarna alles toe aan de bouillon
⁃ Laat dit nu weer 8 uur rustig doorkoken en zet daarna het vuur uit
Dag 3:
⁃ breng de pan nu nog 1x aan de kook en zet hem daarna uit
⁃ We kunnen nu beginnen met het passeren van de saus
⁃ Zeef de bouillon door een hele fijne zeef en het liefst door een passeerdoek
⁃ Kook de bouillon nu in tot de dikte zoals u dat zelf wenst voeg eventueel wat zout toe als dat nodig is en de saus is klaar.
⁃ We kunnen nu beginnen met het passeren van de saus
⁃ Zeef de bouillon door een hele fijne zeef en het liefst door een passeerdoek
⁃ Kook de bouillon nu in tot de dikte zoals u dat zelf wenst voeg eventueel wat zout toe als dat nodig is en de saus is klaar.
Sukade crunch:
⁃ haal wat gegaarde sukade vlees zonder saus of maak het zelf
⁃ Maak dit goed droog
⁃ Doe een ruime laag olie in de pan en verwarm dit tot 140 graden
⁃ Voeg hier de sukade aan toe en roer het los met een garde
⁃ Bak het uit tot het krokant is
⁃ Maak dit goed droog
⁃ Doe een ruime laag olie in de pan en verwarm dit tot 140 graden
⁃ Voeg hier de sukade aan toe en roer het los met een garde
⁃ Bak het uit tot het krokant is
Sambal mayo:
⁃ 200 gr japanse mayo
⁃ 1 EL sambal
⁃ Meng dit met een staafmixer tot een gladde massa
⁃ 1 EL sambal
⁃ Meng dit met een staafmixer tot een gladde massa
Rode ui zoet/zuur:
⁃ snijd de rode ui in mooie driehoekjes
⁃ Leg dit op 100 ml sushi azijn voor 2 uurtjes en je bent klaar
⁃ Leg dit op 100 ml sushi azijn voor 2 uurtjes en je bent klaar
Eet smakelijk!