lcp

Voor 21:00 uur besteld, volgende werkdag (of een datum naar keuze) gekoeld geleverd! GRATIS bezorging. Minimum bestelbedrag €20,-

Zalm met miso

Ingrediënten voor 4 personen:
4 zalm filets met vel a 200 gram
60 gr miso
60 gr suiker
60 gr sojasaus
60 gr sake
2 grote aardappels
Asperge tips
1 rode peper
Creme fraîche
1 el mayo

Bereiding:

We nemen een steelpannetje voor het maken van de miso lak. Neem de miso, sake, suiker en sojasaus. Weeg de ingrediënten nauwkeurig af en doe het bij elkaar in de steelpan. Zet op middelmatig vuur en laat dit rustig inkoken tot en stroperige massa.
Schil 2 aardappels en snijd deze in kleine blokjes (brunoise). Zet een pan water op en breng aan de kook met wat zout. Voeg hier de stukjes aardappel aan toe en kook tot ze net gaar zijn. Giet de aardappel af en laat opkoelen in een bakje. Als deze koud is voegen we hier wat creme fraîche, een fijngesneden rood pepertje, een eetlepel mayo en wat peper en zout aan toe.
Bak de asperge tips gaar in een koekenpannetje met wat olie, peper en zout.
Maak kleine snedes in de zalm huid, zo kan die de hitte goed kwijt en zal die mooi geleidelijk bakken. Maak een koekenpan goed heet en leg de kant van de ingesneden huid als eerste in de pan. Kijk goed naar de zijkant, hier zie je de garing van de vis. Bak de huig mooi krokant. De garing kan je zelf bepalen. Zelf houd ik ervan als de zalm nog wat glazig is. Draai de zalm om en bak ook even de andere kant mee. Breng op smaak met wat peper en zout en smeer een laagje misolak over de huidkant van de zalm. Maak het gerecht af met de gebakken asperge, aardappelsalade, krokante uitjes en gesneden bosui.
Eetsmakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw zalm dan HIER
Recept van:
Sluiten (esc)

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10,- korting op je eerste bestelling!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen