Mosselen Provençaalse wijze

Ingrediënten voor 4 personen:

Mosselen (4kg)
Tomaten (10 stuks)
Boter (40g)
Sjalotten (8 stuks)
Crème fraîche  (250 g)
Tijm (4 stengels)
Rozemarijn (4 stengels)
Salie (4 stengels)
Knoflook (8 tenen)
Peterselie (4 eetlepels)
Witte wijn (400ml)
Franse frietjes
Stokbrood (om te dippen)

Bereiding:

Verwarm de BBQ met direct vuur naar 180 graden en verwarm een grote Dutch Oven of wok voor.
Spoel de mosselen schoon en verwijder kapotte mosselen.
Snij de knoflook en ui fijn en tomaten in blokjes.
Voeg als de BBQ en Dutch Oven of wok op temperatuur zijn de boter toe.
Fruit eerst de ui en knoflook kort aan en voeg vervolgens de rozemarijn, tijm en salie toe.
Voeg de mosselen toe en blus af met witte wijn. Sluit de deksel van de BBQ.
Kook een paar minuten en roer of schud af en toe om.
Voeg de tomatenblokjes en crème fraîche toe wanneer de mosselen open staan en roer door.
Haal de pan van het vuur en garneer met peterselie.
Serveer met Franse frietjes en stokbrood.
Eet smakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw mosselen dan HIER
Recept van :

Echte verse vis!

Bij ons draait alles om echte, verse vis. Dankzij ons efficiënte logistieke proces kunnen we de dagverse vis van de ochtend, dezelfde dag nog fileren en bij jou thuis afleveren. Zonder vertraging of onnodige tussenstappen wordt jouw bestelling gekoeld, gefileerd en reukvrij vacuüm verpakt. Dat proef je meteen!

Bekijk assortiment