Voor 21:00 uur besteld, volgende avond "of een datum naar keuze" geleverd! GRATIS bezorging vanaf €100,- Minimum bestelbedrag €20,-

Langoustines met Galia meloen sesamkletskop en kerrie reductie

Ingrediënten voor 4 personen:

12 Langoustines
Peper en zout
Olie
1 galia meloen

Ingrediënten sesamkletskop:


40 cl jus ‘d orange
50 gram boter
25 gram wasabi sesam
25 gram gerookte sesam
1 mespuntje sambal
25 gram bloem
80 gram poedersuiker

Ingrediënten kerrie reductie:

5 gram kerrie
1 kwart Granny Smith appel
5 gram gember siroop
1 gesnipperde sjalot
30 gram mayonaise
1 dl water
1 eetlepel olie

Ingrediënten ketjap olie:

10 cl ketjap saus
20 cl olijfolie
1 theelepel gembersiroop

Bereidingswijze:

⁃ Langoustine breek de kop en scharen van de langoustines en pel het pantser van de staart. Verwijder zorgvuldig het darmkanaal.
⁃ Meloen snijd de meloen doormidden, verwijder het zaad en boor er met behulp van een parisienneboor 25 bolletjes uit.
⁃ Kletskopje Smelt de boter, voeg de jus d’orange toe en meng dit in een kom met het sesamzaad, sambal, bloem, een snufje zout en poedersuiker. Laat het beslag opstijven in de koelkast. Strijk met behulp van een sjabloon van 10 cm doorsnee 7 kletskoppen (dat is meer dan nodig, omdat de kans op breuk zeer groot is) op een silpatmatje of bakpapier. Bak ze in 8 minuten af in een oven van 170°C.
⁃ Kerriemayonaise Zet het sjalotje, de stukjes appel en de kerrie aan in de olijfolie, blus het mengsel met het water en laat het een paar minuten zachtjes koken. Pureer het kerriemengsel en vermeng het als het is afgekoeld met de mayonaise en gembersiroop
⁃ Bak de langoustines circa 4 min aan in de hete olie.
Eet smakelijk!

Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw langoustines dan HIER

Recept van:
Sluiten (esc)

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €10,- korting op je eerste bestelling!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen