Kabeljauw uit de oven met een korstje van chorizo en broodkruim
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:
4x kabeljauw haas zonder vel a 220 gr
Een stukje chorizo
100 gr broodkruim
2 teentjes knoflook, fijngehakt
20 gr boter
2 eetlepels peterselie blaadjes (als laatste toevoegen)
Verse peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alles (behalve de vis) fijn met een keukenmachine.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Druk het chorizomengsel op de vis en zet deze een half uur koel weg.
Haal de vis uit de koeling en stop hem voor 10 - 12 minuten in de oven. Let op: check eerst altijd 1 filet of die volledig gaar is voordat je het uitserveert.
Strooi de peterselie over de vis en genieten maar!
PS. Ook erg lekker met een salade en aardappelpartjes.
Eet smakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw kabeljauw haas dan HIER
Recept van: