Gamba's in zoetzure saus
Ingrediënten voor 4 personen:
Black tiger gamba’s (1 kg)
Knoflook (3 tenen)
Ananas (1 stuk)
Ketjap manis (4 eetlepels)
Sweet chilisaus (3 eetlepels)
Gembersiroop (2 eetlepels)
Platte peterselie
Stokbrood
Bereiding:
Steek de BBQ aan en verwarm tot 180 graden met een skillet op direct vuur.
Snij de ananas, verwijder de kern en snij in blokjes van ca. 1,5 x 1,5cm.
Snij de knoflook en peterselie fijn.
Bak wanneer de BBQ en skillet op temperatuur zijn de knoflook aan.
Voeg daarna de gamba’s toe en bak ze in 2-3 minuten mooi roze aan beide kanten.
Voeg vervolgens de gembersiroop, sweet chilisaus en ketjap toe en roer goed door.
Als laatste mogen de blokjes ananas erbij en verwarm nog een minuut.
Haal de skillet van het vuur en garneer met de peterselie.
Eet smakelijk!
Wil jij dit gerecht thuis proberen? Bestel jouw gamba's dan HIER
Recept van: